A Spirituális Ingázás meghatározása

A SPIRITUÁLIS INGÁZÁS, valamint az ingával történő TANÁCSADÁS lényegének meghatározása.

1. Kommunikáció a Felső Énnel

Bár az ingahasználat sokak számára okkult varázslásnak tűnik, valójában nem más, mint a legegyszerűbb kommunikáció a Felső Énünkkel, mely fizikai, biológiai és spirituális törvényszerűségek alapján működik. Erre persze sokan azt kérdezik, hogy mi is, vagy ki is az a Felső Én? Nem túl tudományosan, egészen leegyszerűsítve úgy szoktam fogalmazni, a Felső Énnel való kommunikáció, olyan mintha saját lelkünkkel beszélgetnénk, kihagyva a társalgásból az egót. A Felső Énünk mindent tud rólunk, ismeri jelenünket, múltunkat és jövőnket egyaránt.

2. Rezgések mérése

Bal agyféltekés, racionalitáson és logikán alapuló világunkban tudjuk, hogy az univerzumban minden anyagnak saját egyéni rezgése van, de ezeket az energiákat a hétköznapi érzékelésünkben nem, vagy csak alig tudjuk észlelni. Az inga, mint egy mérőműszer – megfelelő ráhangolódás, szellemi beállítódás esetén- ezeket a rezgéseket mutatja meg, értelmezi számunkra. Az ingát a szellemi vagy „pszi-energiánk” mozgatja meg, Felső Énünkre vagyunk ráhangolódva, mely összekapcsol minket az emberiség kollektív tudatával és a kozmikus energiákkal. Mivel Felső Énnel mindenki rendelkezik, beállítódás és ráhangolódás kérdése csupán az ingahasználat elsajátítása.
A fentiekből következik, hogy spirituális (tehát az érzékelésen túli) ingázással, olyan információk is elérhetővé válnak számunkra, melyeket más módszerekkel nem, vagy csak körülményesebb úton tudnánk megszerezni. Éppen ezért e módszer fontos feltétele a tiszta szándék, azaz a felelősségteljes bánás a tudással, ennek hiányában nem nyílnak meg a segítő kozmikus csatornák, vagy ami ennél is rosszabb, nem valós válaszokat kapunk. A tiszta munka másik alapvetően fontos feltétele a megfelelő tudatossági szinthez, a Forrás szintjéhez való kapcsolódás, valamint a negatív energiáktól való mentesség, hiszen félelmeinkkel, elvárásainkkal öntudatlanul is befolyásolhatjuk, illetve megváltoztathatjuk a kapott válaszokat. A kezdő ingázó, talán épp ennek a feltételnek tud a legnehezebben megfelelni. Jellemző módon a módszer elsajátítása után azonnal, a számunkra legfontosabb kérdésekre próbálunk választ kapni, pedig épp ezeknél a legproblémásabb a kívülről szemlélés, a semleges hozzáállás, a befolyásolástól való mentesség. Ezért javaslom a kezdőknek eleinte az inga radiesztéziás – mérésekre való – használatát, és csak a későbbiekben, a kellő jártasság, magabiztosság megszerzése után a különböző energiák mérését, tisztítását.

3. Tanácsadás

Fontos megjegyeznem, hogy az inga számomra a problémák okainak feltárását és oldását, valamint önismeretet szolgáló eszköz, semmi esetre sem a jövő kutatásának (jóslás) egyik lehetséges módja. Tanácsadáskor a kliens Felső Énjére hangolódok és az adott (párkapcsolati, egészségi stb.) problémával kapcsolatos kérdéseket teszek fel. A Felső Én „válaszát” az inga jelzi. A diszharmónia kialakulásához vezető esetleges fizikai illetve lelki okok feltárásával fény derül a harmónia helyreállításához szükséges módszerekre. Enyhébb fizikai, lelki panaszok esetén, olykor elegendő a geopatogén zónák kimérése, étrendváltoztatás vagy negatív energiák tisztítása, az energia rendszer pozitív energiákkal való feltöltése. Súlyosabb esetekben általában oldásra is szükség van. Ha a kliens panaszát más módszerrel hatékonyabban lehet kezelni vagy megszüntetni, az inga segítségével meghatározzuk a számára leginkább  megfelelő, szükséges gyógymódot ( fényterápia, kristálygyógyítás, mágnesterápia, kineziológia, akupunktúra, akupresszúra, fitoterápia, masszázs, homeopátia, Bach virágterápia stb…)

4. Önismeret

Az inga iránytű lelkünk útvesztőjéhez, azaz önismeretünk fejlesztéséhez is nagyszerű társunk. Problémáink gyökerei leggyakrabban elménk tudatalatti részében rejtőzködnek, melyek felderítése, felszínre hozatala az inga segítségével, az első lépés a testi-lelki gyógyulás folyamatában.

Leave a Reply